Денацифікація по-расейськи

 Розпочну з себе. Це просто для довідки, бо насправді не бачу сенсу доводити, що червоне є червоним, а нас не потрібно рятувати.

Я походжу з російськомовної сім’ї. Мої батьки говорять російською, мій дідусь, а також розмовляла бабуся. Жодного разу нікого з нас, а також моїх друзів і знайомих, які теж користуються у побуті виключно російською, не притисняли, не ображали, не принижували за мову. Крапка. Немає що говорити далі. Та чи є сенс? Всі й так прекрасно розуміють, що це лише ще один привід розпочати війну та геноцид. Привід, у реальність якого і за поребриком, мабуть не надто вірять.

Та що я бачу зараз? Наші «рятівники», що прийшли нас денацифікувати, насправді майже домоглися своєї мети. Вони денацифікували. Але по відношенню до своєї нації і культури. Купа людей, які раніше й не думали переходити на українську, масово починають спілкуватися солов’їною. У деяких випадках пояснюють тим, що це мова окупанта, в інших — жорстко відповідають, що не хочуть аби їхні діти навіть чули російську, не те, щоб використовували її у житті. Також українцям стає гидко від думки, що десь на території нашої країни або за її кордонами, не дай Боже, через російську мову хтось прийме нас за росіян. Таке клеймо, що засяде надовго, зробили не «неонацики» чи «бандерівці». Це зробила сама росія. Тільки вона здатна створити таку кількість ненависті до себе. Більше за будь-кого.

Українці збільшили об’єм споживання всього українського — музики, книжок, брендів одягу. І тут також пряма заслуга окупантів. Більше того, масово перелаштовуються бізнеси так, щоб жодним чином не працювати з рф. Перевіряють бази клієнтів та постачальників аби не допускати поповнення бюджету ворога навіть випадковою зайвою копійкою. Відписуються від блогерів з-за поребрика, бо ті зі своєї монетизації перераховують податки, з яких потім фінансується війна.  І так далі, і далі, і далі.

До речі, в мене виникла проблема з вибором майданчика для авторського сайту, де бажаючі можуть придбати мої книжки. Тому, коли займуся цим питанням більш щільно, напишу текст щодо кращих альтернатив сайтів-конструкторів для особистого блогу чи інтернет-магазинів. Можливо, комусь знадобиться також. Якщо ж хтось підкаже, на що можна змінити ворожу Тільду, буде вам вподобайка.

Тож, можна сказати, що, хоч ми платимо просто жахливу і неймовірно несправедливу ціну, війна, ціллю якої є знищення всього українського, навпаки стала причиною піднесення нашої культури. За це нам би подякувати неповажних сусідів, та язик не повернеться.

Геть з України, москаль некрасівий!

Коментарі

Популярні публікації